logozonder tekst extra kleinGedragstherapie

Gedrag en de fysieke gezondheid beinvloeden elkaar zeer sterk en daarom is het vaak nuttig om bij gedragsproblemen een natuurgeneeskundige in te schakelen.

Als natuurgeneeskundige bekijk ik het dier vanuit verschillende invalshoeken. Belangrijk is om de oorzaak van het (ongewenste) gedrag te achterhalen. Zo kan bijvoorbeeld een verkeerde voeding er voor zorgen dat uw dier onrustig gedrag gaat vertonen. Maar ook een ziekte, zoals bijvoorbeeld zomereczeem bij paarden, kan zich uiten door geirriteerd en opstandig gedrag. Ook als uw dier sloom en apathisch reageert of zich slecht kan concentreren, kan dat veroorzaakt worden door een achterliggende ziekte. 

Ook kunnen bepaalde negatieve emoties tot ziektes leiden. Zo is algemeen bekend dat stress de weerstand verlaagd, waardoor allerlei ziektekiemen een kans krijgen. Het heeft dan geen zin om middelen in te zetten om de weerstand te verhogen. Het is zaak om de stress van het dier weg te nemen.

Veel natuurlijke middelen zoals Bach- bloesems maar ook bepaalde kruiden of homeopathie kunnen uw dier helpen om mentaal en emotioneel weer meer in balans te komen. Zodra u dier weer meer in balans is, kan begonnen worden met de training. Uw dier zal dan veel makkelijker en met meer plezier leren.

Vitality4animals stelt graag een stappenplan op om zo gericht, in kleine haalbare stappen, gewenst gedrag aan te leren. Denk hierbij aan gedragsproblemen, zoals: onzindelijkheid bij katten, paarden die heel angstig zijn of honden die erg aan de lijn trekken. Als natuurgeneeskundige werk ik, indien dat nodig is, graag samen met een gedragstherapeut of uw dierenarts.

dog-2963062  340  cat-2442971 960 720

 


Joomla templates by a4joomla