logozonder tekst extra kleinShetlander met hoefbevangenheid

pony-2769552  340

Ik kwam laatst voor een consult bij een super leuke shetlander, Vosje, genaamd. Helaas was Vosje chronisch hoefbevangen. De dierenarts was nog vrij recent langs geweest omdat Vosje zo moeilijk liep en hij kwam met de deprimerende boodschap dat de eigenaresse haar pony beter kon laten inslapen.
De eigenaresse kon zich hier echter niet bij neerleggen. Vosje keek nog zo wakker en nieuwsgierig de wereld in. Ze schakelde dus Vitality4Animals in. Ik richt me in eerste instantie niet alleen op de klacht. De hele geschiedenis was van groot belang om een totaalplaatje te krijgen. Vosje bleek op te jonge leeftijd te zijn gespeend. Hij bleef hierdoor ook op latere leeftijd erg onderdanig en onzeker richting andere paarden. Daarnaast kreeg hij op jonge leeftijd ook te veel energierijke voeding, zoals kuil en energierijk gras. Ondanks dat hij daarna vrij sober gevoerd werd, was zijn stofwisseling toen al dusdanig uit balans dat de hoefbevangenheid periodiek terug bleef komen.horse-1938331  340
Het natuurgeneeskundig behandelplan bestond in eerste instantie uit het zoveel mogelijk bevorderen van de bloedcirculatie in de hoeven met kruiden en essentiële oliën. Daarnaast hebben we een homeopathisch middel toegepast dat paste bij zijn karakter en dat zijn stofwisseling optimaliseerde en tot slot ook een bachbloesemmix om te zorgen dat hij wat meer voor zichzelf op zou komen. Dit alles hielp goed. De pijn in zijn hoeven verdween. Zijn stofwisseling stabiliseerde en hij werd eindelijk wat brutaler. Hij zocht veel meer contact met de andere paarden en was weer veel vrolijker en bewoog daardoor ook veel meer. Een mooi resultaat. Tijdens het vervolgconsult zullen we kijken hoe we deze stijgende lijn vast kunnen blijven houden. Iets waar zowel de eigenaresse als ik alle vertrouwen in hebben.

Joomla templates by a4joomla