logozonder tekst extra kleinVerslag consult van pup die niet wilde eten

teckel kRecent ben ik voor een herhalingsconsult van een enorm lieve en ondeugende teckel pup geweest. Deze pup wilde al een hele tijd weinig eten en was daardoor flink afgevallen. De eigenaresse had verschillende dierenartsen bezocht maar geen van allen kon echt iets vinden. Ze kreeg het advies om een wormenkuur te geven en vervolgens een anti-misselijkheid medicijn en pijnstillers te geven. Helaas hadden geen van de middelen enig effect. Toen ik bij de pup kwam zag hij er dan ook erg schraal uit en was, zeker gezien zijn leeftijd, erg mat. Uit de anamnese kwam naar voren dat dit hondje al geruime tijd wat last had van de spijsvertering. Eigenaresse heeft dan ook verschillende brokken en vers vlees geprobeerd maar het bleef een beetje op en af gaan met zijn eetlust. Echter op de leeftijd van 6 maanden ging de eigenaresse een dag weg en zouden haar kinderen op de pup passen. Dit was voor dit hondje eigenlijk wat te veel en hij kreeg veel last van overgeven (dus de ervaring niet kunnen verteren, natuurgeneeskundig gezien) en sindsdien at hij niet of nauwelijks.

Ik ben begonnen met een homeopathisch EHBO middel. Hierdoor begon de pup al na een paar uur weer wat te eten tot grote opluchting van zijn eigenaar. Vervolgens heeft de eigenaar een tijdje zeer licht verteerbaar voedsel gegeven, wat kruiden om de eetlust op te wekken en het maagdarmstelsel te kalmeren en een middel om het maag-darmslijmvlies te herstellen. Als dit maagdarmvlies namelijk geïrriteerd raakt bijvoorbeeld door slecht passende voeding en/of medicijnen dan neemt de eetlust ook af. Daarnaast heb ik ook essentiële oliën en een bach bloesemmix voorgeschreven die paste bij de kenmerken van deze hond. Hierdoor komt hij ook emotioneel en energetisch meer in balans waardoor hij makkelijker met situaties om kan gaan zoals; alleen thuis moeten zijn.

Bij het vervolg consult viel mij op dat deze pup er weer veel beter uitzag. Hij was weer aangekomen in gewicht en was vrolijk en energiek en ook erg ondeugend maar dit past helemaal bij een hond in de pubertijd. We hebben vooral even goed naar de voeding van deze pup gekeken. De eigenaresse is overgestapt op een brok zonder granen en met een zeer hoog vers vleesgehalte. Een slechte brok en ook het veelvuldig wisselen van brokken en vlees kan de spijsvertering namelijk behoorlijk uit balans halen. Daarnaast heb ik al de middelen die hij kreeg even doorgemeten met de connectie sensor zodat de eigenaresse ook weet welke middelen doorgegeven worden en welke gestopt.

Ik heb er alle vertrouwen in dat deze pup zich helemaal optimaal kan gaan ontwikkelen tot een evenwichtige en gezonde teckel.

Foto: v.d kwispellust

Joomla templates by a4joomla